حسین محمدزاده کارشناس صنعت نیشکردر گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز گفت: درسال 85 به ازای هر هکتار مزرعه نیشکر 540 هزار ریال حق بیمه دریافت می شد که نیمی از این تعرفه را دولت می پرداخت و نیم دیگر آن را(معادل 270 هزار ریال ) تولید کنندگان نیشکر می پرداختند.
وی ادامه داد: اما صندوق بیمه محصولات کشاورزی تعرفه سال 86 را به ازای هر هکتار نیشکر کاری مبلغی معادل یک میلیون و 380 هزار ریال تعیین کرده که حمایت 50 درصدی دولت نیز از آن حذف شده و تمام آن باید توسط تولید کننده پرداخت شود این در حالی است که سقف تعهد بیمه گر هیچگونه تغییری نکرده است.
این کارشناس افزود: مجموع شرایط به وجود آمده شامل افزایش بیش از 50 درصدی بیمه مزارع نیشکرو بازار نامتعادل شکر و واردات بی رویه این محصول موانعی هستند که جهت فشار و نابودی تولید داخلی عمل می کنند، این در حالی است که تمامی مسئولان کشور بر حمایت از تولید داخلی تاکید دارند.
وی تصریح کرد: بدیهی است اتخاذ چنین تصمیماتی مهمترین مزیت نسبی استان خوزستان یعنی بخش کشاورزی و یکی از مهمترین محصولات صنعتی آن را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.
در حال حاضر هفت کار خانه استحصال شکر ازمزارع نیشکر در استان خوزستان فعال هستند که در مجموع نزدیک به نیمی از شکر داخلی را تولید می کنند.
نظر شما